Három napig minden a tojásról szól majd Kecskeméten

2017. május 30.

Még több gasztronómiai program, még izgalmasabb gyerekjátékok és igazi sztárfellépők várnak ránk a III. Országos Tojás Sokadalom – Tojásfesztivál keretében június 9-től 11-ig. Még Kodály Zoltán kedvenc tojásos ételét is elkészítik a rendezvényen – tudtuk meg Hamzáné Lakó Judittól, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkárától.

– Milyenek voltak az előző évek tapasztalatai?

– A rendezvény főszervezője az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, társszervezőként segít minket a Tojásszövetség és a Hírös Tojás. Korábban Siófokon rendezték meg a fesztivált, azért hozták át a hírös városba, mert a környékünkről származik a hazai tojástermelés 25 százaléka. Már az első kecskeméti rendezvény is olyan jól sikerült, hogy hagyomány született belőle. A cél a kezdetektől fogva az volt, hogy bemutassuk a tojás gasztronómiában, gyógyászatban, művészetben, hagyományainkban és a kozmetikában betöltött szerepét, sokoldalú felhasználási módját. Az első évben még októberben tartottuk a rendezvényt, mivel azonban minél szélesebb közönséget szerettünk volna megszólítani programjainkkal, tavaly áttettük júniusra. Jó döntésnek bizonyult, ugyanis a második tojásfesztivál három napjának programjain összesen mintegy 40 ezer látogató vett részt.

– Ezek után idén mi lehet a cél?

– Elég magasra tettük a mércét, így idén továbbra is az a cél, hogy minőségi programokkal töltsük meg ezt a három napot, tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínáljunk a családok számára Kecskemét főterén. Igyekeztünk olyan sztárfellépőket meghívni, hogy minden korosztálynak a kedvében járjunk. Ezért pénteken a Mystery Gang, szombaton a KFT zenekar, vasárnap pedig a Miskolci Illés EmlékZenekar adja az esti nagykoncertet. Míg a Helyi Termék Ünnepen a Hegedűs Együttes 35 éves születésnapját ünnepelhettük, most a 45 éves Dokk együttes búcsúkoncertje zárja a fesztivált. Napközben hagyományainkhoz híven városi és térségi kulturális szervezetek bemutatkozására kínálunk lehetőséget a nagyszínpadon a Toll és Ecset Alapítvány együttműködésével. Folytatódik a Múzeumi Tojáskörút, ennek keretében pénteken és szombaton ingyenesen tekinthetőek meg a tojáshoz, illetve a baromfihoz kapcsolódó kiállítások négy múzeumban. Aki legalább három pecsétet összegyűjt a programfüzetben, az garantált jutalomban részesül, sőt sorsolásunkon is részt vehet további ajándékokért.

A teljes hír olvasásához kattintson!

Forrás: hiros.hu.