Diákmunka börze az Új Nemzedék Központban

2017. június 8.

A nyár beköszöntével a diákok egy része a strandon köt ki, míg a másik része beleveti magát a munkába. Sokan a kötelező szakmai gyakorlatot teljesítik, de vannak olyanok is, akik önszorgalomból vállalnak munkát.

A nyár beköszöntével a diákok egy része a strandon köt ki, míg a másik része beleveti magát a munkába. Sokan a kötelező szakmai gyakorlatot teljesítik, de vannak olyanok is, akik önszorgalomból vállalnak munkát.

Gyovai Benjámin, a Meló-Diák diákszövetkezet munkatársa elmondta, hogy a legtöbb diák először a weboldalról tájékozódik, és sokan már konkrét elképzelésekkel térnek be hozzájuk, de azért vannak olyanok is, akik rászorulnak a segítségre. Hozzátette, mivel nagy a választék, így akkor sincs gond, ha valaki kipróbál egy munkát, és rájön, hogy az nem illik hozzá, mert ilyenkor a diákszövetkezet munkatársai új munkát keresnek számára. A sok munkalehetőségre azonban bőven van diák is a nyári időszakban.

– Nagyon fontos az, hogy mindenképpen iskolaszövetkezeten keresztül próbáljanak meg állást keresni maguknak a tanulók, hiszen így garantált az, hogy teljesen tisztán, minden törvényt betartva dolgozhatnak.

Mi elvisszük az adott cégekhez, bemutatjuk nekik, hogy milyen munka vár rájuk, segítünk részt venni az üzemorvosi vizsgálaton, munkaruhát kaphatnak, hogyha éppen olyan munkáról van szó, szóval így egy teljesen biztonságos és teljes mértékben legális munkát végezhetnek – mondta Tóth Ákos Károly, a ProDiák Iskolaszövetkezet képviselője.

Az iskolaszövetkezetek nagyon örülnek a lehetőségnek, hogy az Új Nemzedék Központban is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, hiszen itt rengeteg diák megfordul.

Az Új Nemzedék közösségi tér egy európai uniós projekt keretében jött létre, Kecskeméten már több mint egy éve vannak jelen. Országszerte találkozhatunk az ifjúsági közösségi terekkel, melyek célja, hogy a fiatalok véleményformálásának, közéletbe való belépésének terepet biztosítson. A terekben a fiatalok saját ötleteiből programok, közösségi kezdeményezések, akciók jöjjenek létre, amelyekhez az Új Nemzedék Központ szakemberei mentori támogatást nyújtanak, hozzájárulva egy olyan társadalom létrejöttéhez, amely közösségek együttműködésén alapul, amelyben az önkéntes feladat-vállalások és önzetlen kezdeményezések hozzájárulnak a társadalmi sikerekhez, közösségi élményekhez.

Varga Ildikó ifjúságszakmai koordinátor elmondta, hogy próbálnak mindig az aktuális témákra fókuszálni. Így jött a nyári diákmunka a képbe, hiszen a tanítás jövő héten véget ér, és sok fiatal vállalna munkát a szünidőre.

– Azt láttuk, hogy nem feltétlenül találja meg a kereslet és a kínálat egymást. Lehet, hogy valaki szeretne dolgozni, azonban nem biztos, hogy bemegy egy iskolaszövetkezethez, nem biztos, hogy tudja, hol keresse az álláslehetőségeket. Így jött az ötlet, hogy csináljunk egy olyan fórumot, ahova meghívjuk a diákszövetkezetek képviselőit, és ők el tudják mondani a fiataloknak, milyen lehetőségek vannak – mondta Varga Ildikó.

Forrás: hiros.hu

A teljes cikk itt olvasható: http://hiros.hu/kecskemet/hirek/diakmunka-borze-az-uj-nemzedek-kozpontban