A Neumann új specialitása: Mercedes-Benz Made in Kecskemét

2020. szeptember 18.

Egy új, szabadon választható tantárgyat indított el a Mercedes-Benz gyár és a Neumann János Egyetem GAMF Karának Anyagtechnológia Tanszéke közösen. A „Mercedes-Benz Made in Kecskemét” elnevezésű kurzuson a hallgatók megismerhetik a kecskeméti autógyár felépítését, működését, valamint az autógyártás területén alkalmazott legújabb technológiákat. A tantárgy nyitóelőadását Christian Wolff, a Mercedes-Benz gyár igazgatója tartotta.

 

 

Christian Wolff, a Mercedes-Benz gyár igazgatója tartotta az első órát a CAMPUSON. Egy új kurzust indított el a gyár és a Neumann János Egyetem GAMF Karának Anyagtechnológiai Tanszéke, „Mercedes-Benz Made in Kecskemét” elnevezéssel. A hallgatók megismerhetik majd a kecskeméti autógyár felépítését, működését, valamint az autógyártás területén alkalmazott legújabb technológiákat. A tantárgy az egyetem összes karán tanultakat összefogja.

– A kurzus programja nagyon szerteágazó, de gyakorlatilag a gyár működésébe látunk majd bele. Olyan kulisszatitkokat is megismerhetnek a hallgatóink, amit egy átlagember nem láthat a gyár életéből. Különlegessége továbbá, hogy a gyár munkatársai fogják tartani és egy-egy szakterületnek a vezető képviselői, így első kézből kaphatnak információt a hallgatók az egyes területek működéséről – mondta el a Kecskeméti Televízió stábjának dr. Weltsch Zoltán, a Neumann János Egyetem tudományos rektorhelyettese.

A tantárgyat az egyetem mindhárom, így a gazdaságtudományi, a kertészeti és vidékfejlesztési, illetve a GAMF műszaki és informatikai karának hallgatói is felvehették. A kurzus meghirdetése után szinte azonnal be is teltek a helyek. Összesen 150 fő vehet részt az előadásokon. Az órákat rendszeresen látogatók egy gyárlátogatáson is részt vehetnek majd, amennyiben a járványhelyzet ezt lehetővé teszi.

Forrás, képek és videó: https://hiros.hu/hirek/