Neumann János Egyetem – Nyílt napon mutatták meg, miért érdemes hozzájuk felvételizni (videóval)

2020. november 6.

Gépjármű-bemutatókkal és laborbejárásokkal várták az érdeklődőket pénteken a Neumann János Egyetem nyílt napján. Az előzetes regisztrációhoz kötött alkalmon mindhárom kar bemutatkozott.

 

 

 

 

 

A koronavírus-járvány ellenére sem maradt el a Neumann János Egyetem hagyományos nyílt napja. Az érdeklődőket a megfelelő védelmi intézkedések mellett várták, hogy személyes benyomásokat gyűjtsenek és első kézből tájékozódjanak az egyetem képzési kínálatáról.

Péntek délelőtt a GAMF Műszaki és Informatikai Kar és a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar mutatkozott be; előbbi a Kecskeméti Campus, utóbbi pedig az Izsáki út 10. szám alatti főépület aulájában állította fel azokat a standokat, amelyeknél egy-egy szakról bővebb információkat is kaphattak a pályaválasztás előtt áll fiatalok. A kertészeti kar iránt érdeklődőket a Vacsi köz 2. szám alatti bemutatókertbe és a Mészöly Gyula téren található Talaj- és Növényvizsgáló Laboratóriumba is kivitték. Délután a Gazdaságtudományi Kar szintén a Kecskeméti Campus épületében fogadta a látogatókat.

A Kecskeméti Campus nagyelőadójában dr. Fülöp Tamás rektor köszöntötte a megjelenteket. Mind mondta, egy-egy nyílt nap fontos pillanat az egyetem életében – de ugyanígy a pályaválasztás előtt álló fiatalokéban is, akik fontos döntés meghozatala előtt állnak. Sok hivatás, szakma közül kell kiválasztaniuk, merre indulnak el, és ez aztán a következő évekre meghatározza az útjukat.

Ehhez a döntéshez kínálnak támpontokat és segítséget a nyílt napon, megmutatva: miért érdemes a Neumann János Egyetemet választaniuk.

A rektor beszélt arról is, hogy a közelmúltban alapítványi fenntartásba került az egyetem, de ez – mint hangsúlyozta – nem azt jelenti, hogy az államilag támogatott képzések megszűnnének, sőt újabb ösztöndíj-lehetőségek, további támogatási formák váltak elérhetővé.

– A modellváltás célja, hogy még magasabb színvonalú képzést kínáljunk, még értékesebb diplomát adjunk a végzett hallgatók kezébe, akik előtt így még jobb lehetőségek nyíljanak meg – fogalmazott dr. Fülöp Tamás.

Beszéde végén Barabási Albert-László világhírű fizikust, hálózatkutatót idézte, aki szerint „a teljesítmény korlátos, de a siker korlátlan” lehet – különösen, ha képesek és készek vagyunk mindent megtenni érte.

A nyílt napról és az egyetem képzési kínálatáról további részletek a Kecskeméti Televízió péntek esti Hírórájában lesznek láthatók.

Forrás: hiros.hu