Sajtóanyagok

AZ EGYETEM TÁMOGATJA A JÖVŐ VÁLLALKOZÓIT

2017. MÁJUS 17.

Az 5letből jövő! játékos gazdasági vetélkedő döntője zajlott ma le a Sheraton Hotelben az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében. A középiskolások számára meghirdetett verseny a vállalkozói lét iránti érdeklődés felkeltését szolgálta. A diákok próbára tehették kreativitásukat, és megismerkedhettek a vállalkozói lét kihívásaival. A rendezvényt a Pallasz Athéné Egyetem szakmailag és anyagilag is támogatta: a második helyezett nyereményét Finta Zita, kancellár asszony adta át.

További részletek

A PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM HALLGATÓJA A SCI-NDIKÁTOR VERSENY DÖNTŐSE VOLT

2017. ÁPRILIS 04.

Solymosi Anita, a Pallasz Athéné Egyetem februárban végzett hallgatója még 2016-ban, a KEFO MotoStudent járműépítő csapat tagjaként jelentkezett a SCI-ndikátor versenyre, amely az első országos tudománykommunikációs verseny.

Solymosi Anita az SCI-NDIKÁTOR tudomány kommunikációs versenyen 3. helyezett lett.  A vele készült interjú a PAE honlapján olvasható.

http://www.uni-pae.hu/eredmenyes-hallgatoink-a-sci-ndikator-verseny-dontose-solymosi-anita

AKADÁLYMENTESÍTETT RUBIK-KOCKÁVAL NYERT A FIATAL KECSKEMÉTI KUTATÓ

A kecskeméti Muhi Kristóf fiatal magyar kutatót választották az ÉV SCI-NDIKÁTORÁNAK, aki mobil applikációjával vakok és gyengénlátók számra akadálymentesíti a Rubik-kockát. Kristóf a verseny fővédnökének, Bogyay Katalin ENSZ-nagykövetnek meghívására részt vehet a Science for Peace rendezvényen New Yorkban, amelyet a Magyar Tudományos Akadémiával és Sumaya jordániai hercegnővel közösen szerveznek.  

További részletek

MEGKEZDŐDÖTT A PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM KECSKEMÉTI CAMPUSÁNAK ÉPÍTÉSE

Első alkalommal jártak március 30-án, csütörtökön a nyilvánosságot képviselő kecskeméti újságírók az építkezés területén, ahol Tarnóy Anna, a Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. projekt menedzsere és Czine Tamás kommunikációs munkatárs adtak tájékoztatást az 5.5 hektáros területen megkezdett munkálatokról. Kecskemét történetének eddigi legnagyobb felsőoktatási beruházásáról. 

– A beruházás elő ütemének munkaterületén jelenleg a mélyalapozási, alapozási munkálatok folynak – mondta Tarnóy Anna. Hangsúlyozta: a KEDO Zrt. beruházásának célja egy új, innovatív Campus létesítése, amely az egyetemi funkción túl a „Nyugati Kapu” néven ismert új városrész első mérföldköve lesz. A környezetbarát megoldásokkal és a modern oktatástechnológiával készülő épületegyüttes közösségi terei nyitottak lesznek a városlakók és a turisták előtt is.

További részletek