Sajtóanyagok

Kecskemét CAMPUS kivitelezés második üteme

2021. január 29.

A Neumann  János Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma és Felügyelő Bizottsága a mai ülésén biztosította a szükséges forrást a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. CAMPUS II. ütemének kivitelezéséhez, így az ajánlati dokumentáció véglegesítése után a napokban elindul az Európai Uniós Nyílt Közbeszerzési eljárás.

 

További részletek

Szemerey Szabolcs a kecskeméti CAMPUS beruházás vezetője lemondott pozíciójáról

2020. december 18.

Lemondott 2020.december 31-ei hatállyal Szemerey Szabolcs a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. vezérigazgatója, a CAMPUS beruházás vezetője.

Döntését jogi összeférhetetlenséggel indokolta. A KEDO Zrt. vezetését 2021.január 1-jétől Minda Imre László a KIK-FOR Ingatlan Kezelő és Forgalmazó Kft. jelenlegi igazgatója veszi át.

Szemerey Szabolcs exkluzív interjút adott az EgyetemX Portré magazinnak. A műsor 2020. december 18-án pénteken este 20.00 órától tekinthető meg a Kecskeméti Televízió műsorán.

További részletek

A Neumann János Egyetemért Alapítvány megvásárolta a kecskeméti egyetemi CAMPUS-t fejlesztő társaságot

2020. október 28.

Megvásárolta az új kecskeméti egyetemi CAMPUS első ütemét megvalósító Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. 100%-os üzletrészét a Neumann János Egyetemért Alapítvány a céget létrehozó MNB Alapítványtól. A tranzakcióval az egyetem fenntartója már a saját tulajdonába került társaságon keresztül tudja megvalósítani a CAMPUS fejlesztésének második ütemét. 

További részletek

MEGKEZDŐDÖTT AZ OKTATÁS A CAMPUSON – „Never stop learning”

2019. OKTÓBER 9.

Magyarország harmadik legnépszerűbb MBA (Master of Business Administration) képzésében résztvevő hallgatók léptek be a Kecskeméti CAMPUS ajtaján szombaton, ahol a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának kollégái fogadták őket, már az új épületben.

További részletek

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2018. AUGUSZTUS 15.

A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. 2018. augusztus 8-án írta alá a ZÁÉV Építőipari Zrt.-vel fennálló vállalkozási szerződésének módosítását. A módosítást több hónapos műszaki egyeztetés előzte meg, melynek célja a kecskeméti Campus jelenlegi ütemben elkészülő Oktatási épületének gazdaságos, hosszútávú üzemeltetésének legjobban megfelelő megoldások kialakítása volt.

További részletek

BOKRÉTAÜNNEP – Mérföldkőhöz érkezett az új Campus építkezése Kecskeméten

2017. NOVEMBER 23.

Felavatták a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. Oktatási épületének a legmagasabb pontját, amely 18,5 méter. Az épület jövő szeptembertől a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi karnak ad majd otthont. Az innovatív oktatási épületben összesen 226 helyiséget alakítanak ki a beruházás során, többek között létesül egy több mint 800 négyzetméteres aula, három 120 fős közepes előadó, 15 szemináriumi terem, 41 iroda és további szintenkénti tanszéki könyvtárak is.

További részletek

AZ EGYETEM TÁMOGATJA A JÖVŐ VÁLLALKOZÓIT

2017. MÁJUS 17.

Az 5letből jövő! játékos gazdasági vetélkedő döntője zajlott ma le a Sheraton Hotelben az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében. A középiskolások számára meghirdetett verseny a vállalkozói lét iránti érdeklődés felkeltését szolgálta. A diákok próbára tehették kreativitásukat, és megismerkedhettek a vállalkozói lét kihívásaival. A rendezvényt a Pallasz Athéné Egyetem szakmailag és anyagilag is támogatta: a második helyezett nyereményét Finta Zita, kancellár asszony adta át.

További részletek

A PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM HALLGATÓJA A SCI-NDIKÁTOR VERSENY DÖNTŐSE VOLT

2017. ÁPRILIS 04.

Solymosi Anita, a Pallasz Athéné Egyetem februárban végzett hallgatója még 2016-ban, a KEFO MotoStudent járműépítő csapat tagjaként jelentkezett a SCI-ndikátor versenyre, amely az első országos tudománykommunikációs verseny.

Solymosi Anita az SCI-NDIKÁTOR tudomány kommunikációs versenyen 3. helyezett lett.  A vele készült interjú a PAE honlapján olvasható.

http://www.uni-pae.hu/eredmenyes-hallgatoink-a-sci-ndikator-verseny-dontose-solymosi-anita

AKADÁLYMENTESÍTETT RUBIK-KOCKÁVAL NYERT A FIATAL KECSKEMÉTI KUTATÓ

A kecskeméti Muhi Kristóf fiatal magyar kutatót választották az ÉV SCI-NDIKÁTORÁNAK, aki mobil applikációjával vakok és gyengénlátók számra akadálymentesíti a Rubik-kockát. Kristóf a verseny fővédnökének, Bogyay Katalin ENSZ-nagykövetnek meghívására részt vehet a Science for Peace rendezvényen New Yorkban, amelyet a Magyar Tudományos Akadémiával és Sumaya jordániai hercegnővel közösen szerveznek.  

További részletek

MEGKEZDŐDÖTT A PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM KECSKEMÉTI CAMPUSÁNAK ÉPÍTÉSE

Első alkalommal jártak március 30-án, csütörtökön a nyilvánosságot képviselő kecskeméti újságírók az építkezés területén, ahol Tarnóy Anna, a Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. projekt menedzsere és Czine Tamás kommunikációs munkatárs adtak tájékoztatást az 5.5 hektáros területen megkezdett munkálatokról. Kecskemét történetének eddigi legnagyobb felsőoktatási beruházásáról. 

– A beruházás elő ütemének munkaterületén jelenleg a mélyalapozási, alapozási munkálatok folynak – mondta Tarnóy Anna. Hangsúlyozta: a KEDO Zrt. beruházásának célja egy új, innovatív Campus létesítése, amely az egyetemi funkción túl a „Nyugati Kapu” néven ismert új városrész első mérföldköve lesz. A környezetbarát megoldásokkal és a modern oktatástechnológiával készülő épületegyüttes közösségi terei nyitottak lesznek a városlakók és a turisták előtt is.

További részletek