MEGKEZDŐDÖTT A PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM KECSKEMÉTI CAMPUSÁNAK ÉPÍTÉSE

Első alkalommal jártak március 30-án, csütörtökön a nyilvánosságot képviselő kecskeméti újságírók az építkezés területén, ahol Tarnóy Anna, a Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. projekt menedzsere és Czine Tamás kommunikációs munkatárs adtak tájékoztatást az 5.5 hektáros területen megkezdett munkálatokról. Kecskemét történetének eddigi legnagyobb felsőoktatási beruházásáról.

– A beruházás elő ütemének munkaterületén jelenleg a mélyalapozási, alapozási munkálatok folynak – mondta Tarnóy Anna. Hangsúlyozta: a KEDO Zrt. beruházásának célja egy új, innovatív Campus létesítése, amely az egyetemi funkción túl a „Nyugati Kapu” néven ismert új városrész első mérföldköve lesz. A környezetbarát megoldásokkal és a modern oktatástechnológiával készülő épületegyüttes közösségi terei nyitottak lesznek a városlakók és a turisták előtt is.

Tarnóy Anna a Campus látványtervével

A tervezett beruházás célja a Pallasz Athéné Egyetem új Gazdasági karnak egy minden szempontból előremutató és innovatív komplett Campus létesítése, amely az egyetemi funkción túlmutatva a várossal való szoros kapcsolatot kíván teremteni.

Az oktatásban tervezett innovatív szemléletet és a városi integrációt szolgáló különböző funkciókat egy egységes megjelenésű, de karakterében mégis más épületekből álló épületegyüttessel kívánják megvalósítani, amely egy jól működő és vonzó városi tér köré szerveződik.

A beruházás alapja az „Okos Egyetem” fejlesztési koncepció, amely révén a Pallasz Athéné Egyetem diákjai a legmodernebb technológiák segítségével tanulhatnak majd.

A város „Nyugati-kapu” fejlesztési övezetében 5,5 hektáros területen több mint 35 ezer négyzetméteren öt épület, oktatási, igazgatási-adminisztrációs, könyvtár, kollégium, és kulturális központ épül fel. Az építéssel kapcsolatos koordinációs és egyéb feladatokat a Pallas Athéné Alapítványok által létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. látja el.

– Reményeink szerint egy új kecskeméti közösségi tér valósul meg itt – mondta a projekt menedzser. – A KEDO Zrt. hisz abban, hogy a jövő a magas színvonalú oktatásé. Melynek a most megvalósuló épületben a technikai megoldásai is újak, a XXI. századnak megfelelőek lesznek.

Háttérben az építési terület, a kerítés előtt állványokon a Campus látványtervei

Példaként említette, hogy az oktatási épületnek intelligens árnyékoló rendszere lesz, mely a hűtésigény, illetve a termek árnyékolását az időjárás, és a napállás, valamint a bent tartózkodók létszáma alapján fogja szabályozni.

Az első épület jövőre, 2018. augusztus végére készül el a tervek szerint. Abban az évben, szeptemberben pedig már itt kezdik meg tanulmányaikat a kecskeméti egyetemi hallgatók.

forrás: keol.hu

http://keol.hu/kecskemet/megkezdodott-a-pallasz-athene-egyetem-kecskemeti-campusanak-epitese