Sikeresen lezárult a kecskeméti Campus beruházás I. ütemének a műszaki ellenőri és lebonyolítói kiválasztásának közbeszerzési eljárása

2017. augusztus 1.

A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. a Neumann János Egyetem kecskeméti Campus építés első ütemének kivitelezési munkái műszaki ellenőri, valamint a lebonyolítói feladatok ellátására kiírt ajánlati felhívása az Európai Unió Hivatalos Lapjában jelent meg 2017. április 8-án. A nyílt, európai uniós közbeszerzési eljárásban négy ajánlattevő tett ajánlatot, amelyekből a hiánypótlási adatszolgáltatások után két ajánlat maradt érvényes.

A Bíráló Bizottság döntése értelmében a legjobb ár-érték arányt tartalmazó ajánlatot a Campus 2017 Konzorcium adta, amelynek tagjai a FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt. és a Friday Creative Kft. A szerződés tartalmazza a három éves utánkövetési, garanciális időszak alatti rendelkezésre állást is.

A kiviteli tervezés és a kivitelezés rendkívül feszes ütemterve miatt, a beruházás megvalósítása során több szakág egyidejű munkavégzése és ezek rendkívül pontos, összehangolt végrehajtása szükséges, amelyhez szükséges volt a KEDO Zrt. szakági műszaki ellenőrein kívül komoly háttérrel rendelkező és jelentős szakmai felelősségbiztosítással bíró vállalkozások bevonása.

A kecskeméti Campus Oktatási épületének építése ütemterv szerint halad. Az Oktatási és Adminisztrációs épület pinceszintjének alapozása hamarosan befejeződik, augusztusban a szerkezetépítési munkák következnek. Terveink szerint az Oktatási épület 2018. augusztusi átadását követően   a nagy előadóban egyszerre 500 diák hallgathatja majd az előadásokat.  A kecskeméti CAMPUS megépítésével az oktatási célú fejlesztéseken túl létrejön egy nyitott közösségi tér, amely mind az egyetemen tanulók, mind a város lakosainak hasznos szolgáltatásokat nyújt majd.

 

KEDO Zrt.                                                                                    2017.08.01.